Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:41 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea susține că demisia lui Tiberiu Nițu „nu ar trebui să îl scutească de un dosar penal”

ro

02 Feb, 2016 23:26 748 Marime text
 
Elena Udrea a declarat, astăzi, că motivul pentru care Tiberiu Niţu a fost „înlăturat mai devreme” din funcţia de procuror general ar putea fi legat „de viitoarele numiri în fruntea instituţiilor justiţiei”.
 
De asemenea, fostul ministru susține că dacă ce a făcut Niţu este ilegal, dacă fapta lui este similară cu cea a lui Gabriel Oprea, „demisia nu ar trebui să îl scutească de un dosar penal, eventual de complicitate la abuz în serviciu”, potrivit RomâniaTV.
 
„Eu mă uit la faptul că mai toţi şefii de instituţii au fost schimbaţi. Fostul şef DIICOT, Alina Bica, are vreo zece dosare penale şi nişte arestări la activ. Fostul şef ANI are şi el nu ştiu câte dosare, a stat câteva luni prin puşcărie şi a fost schimbat, domnul Niţu mai era în funcţie, acum şi-a dat şi el demisia. Ajungând la motivul demisiei lui Tiberiu Niţu, nici eu nu îi sunt prietenă şi l-am criticat pentru greşelile pe care le-a făcut. Cred că era un procuror slab. Dar plecând de la motivul demisiei sale, părerea mea este că şi dacă era acuzat pentru că a folosit coloane ilegale, fapta de abuz în serviciu, este o fapta care nu este nicăieri în Europa, doar în România există. 
Dacă este vinovat Gabriel Oprea că a folosit coloana oficială, domnul Niţu că a beneficiat de ea, eu mă întreb de ce nu este vinovat şi domnul Tobă, de la care aştept demisia pentru faptul că a pus la dispoziţia celor doi aceste coloane oficiale, în mod ilegal. Presiunea care s-a făcut asupra lui Tiberiu Niţu poate duce la concluzia că s-a dorit înlăturarea mai devreme a dansului. Oricum ar fi plecat în trei luni. Motivul îmi este greu să-l intuiesc. Poate fi legat de viitoarele numiri în fruntea instituţiilor justiţiei”, a declarat Elena Udrea la România TV.
 
„Daca ce a facut e ilegal, daca fapta dansului este similara cu cea a domnului Oprea, demisia nu ar trebui sa il scuteasca de un dosar penal, eventual de complicitate la abuz in serviciu”, a mai precizat fostul ministru la postul de televiziune.
 
De asemenea, Elena Udrea a postat pe pagina persoanlă de Facebook și un mesaj  despre demisia lui Niţu.
 
„Procurorul General Niţu şi-a dat demisia de onoare. Deşi nu era acuzat de nimic şi, deşi chiar el spune că nu a făcut ceva ilegal, zice că a plecat că să nu expună criticilor publice instituţia pe care o conduce.
Chiar şi aşa suntem în următoarea situaţie. Fie fapta să este penală, că în cazul lui Oprea şi atunci DNA tot trebuie să îi facă dosar, fie toată lumea se mulţumeşte cu această demisie, dar atunci nici Oprea nu mai poate fi acuzat. Altfel, dacă lucrurile sunt tratate diferit, înseamnă că tot acest circ cu abuzul în serviciu pentru că nişte miniştri ( Procurorul General are rang de ministru) au avut însoţitori de la Poilitie fără drept, a fost făcut pentru schimbarea lui Niţu. Dar oare de ce atâta grabă când oricum mai avea de stat în funcţie trei luni? De ce oare nu îşi da demisia şi domnul Tobă, cel care a pus la dispoziţia celor doi coloanele ilegale?”, a postat Udrea pe pagina de socializare. 


Sursa foto: psnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii