Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:36 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea, din nou în băncile facultăţii. „Am avut emoția de acum 20 de ani, la începerea cursurilor de teologie“ (galerie foto)

ro

07 Oct, 2016 15:28 1828 Marime text
Deputata Elena Udrea și-a început, astăzi, cursurile de masterat la Facultatea de teologie ortodoxă din Cluj și a declarat că a avut emoții ca acum 20 de ani, când era studentă.
 
'Am avut ceva emoții și mă simt ca în anii de facultate. Am intrat în sala de curs, unde erau colegii din grupa de master și am avut exact emoția de acum 20 de ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Mă simt ca o studentă, ca un student oarecare ce vine la școală, vine la cursuri și așteaptă să-și cunoască profesorii, colegii', a declarat Elena Udrea, într-o pauză de cursuri, potrivit Agerpres.
 
Ea a spus că primul curs la masterat a fost de psihologia religiei. 'Am avut un prim curs, de psihologia religiei. E interesant mai mult pentru cei care n-au făcut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu. Mă bucur că am ales să vin la Cluj, aici, la Facultatea de teologie. Am întâlnit oamenii de la facultate, decanul facultății, sunt oameni extraordinari', a menționat deputatul.
 
Elena Udrea a adăugat că va veni la cursuri de câte ori va fi nevoie, mai ales la cele obligatorii, dar că o să-și obțină cursurile și pe e-mail și că n-o să stea la Cluj mai mult de o noapte, urmând să se cazeze la prieteni sau la hotel.
 
Pe de altă parte, ea a mai spus că e foarte important să se vorbească despre credință și religie în spațiul public. 'Este foarte important ca despre credință și religie să se vorbească, chiar și în zonele acestea, să zicem, de public, persoane care nu ar ajunge să audă un astfel de subiect în mod normal. Mă refer la tineri foarte mult, la persoane care au o activitate care nu are legătură cu biserica. Deși la liturghie o să vedeți că, duminica, bisericile sunt mai pline de tineri decât de persoane în vârstă, ceea ce este un lucru bun', a completat Elena Udrea.
 
Elena Udrea s-a înscris și a fost admisă la un masterat în teologie, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, Vasile Stanciu, a declarat, pe 21 septembrie, că masteratul e în teologie ortodoxă, specializarea pedagogie-psihologie. 'Pe de o parte, se vede că are interes pentru a-și continua studiile universitare și și-a găsit această specializare, care se pare că o interesează, iar pe de altă parte, dacă este dreptul unui om, poate veni la studii și Bill Clinton sau alt mare demnitar politic. (...) Nu știu dacă neapărat ne poate face cunoscută facultatea (prin prezența ei — n. red.); poate ea se face recunoscută prin facultatea noastră', a spus Vasile Stanciu.
 
Profesorul Teofil Tia de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj a declarat, pe 23 septembrie, că Elena Udrea a candidat inițial pentru admiterea la masteratul de teologie pentru locuri cu taxă, dar că, fiind la primul masterat, a intrat la locuri bugetate, urmând ca ea să devină specialist în psihoterapie spiritual-pastorală.
 
'În prima tranșă, ea a candidat pentru locuri cu taxă și întrucât au rămas locuri, în sensul că mulți candidați au avut un alt masterat și, potrivit legii, trebuie să plătească pentru alte masterate, atunci noi am avut locuri bugetate și ea neavând un alt masterat înainte a glisat spre fără taxă', a explicat Teofil Tia, care a fost membru în comisia de evaluare a candidaților.

sursa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii