Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EcoChampionsHalloween la Liceul Teoretic George Călinescu

ro

31 Oct, 2012 22:26 1408 Marime text

Astăzi, 31 noiembri în sala de sport a Liceului Teoretic G. Călinescu Constanţa a avut loc un eveniment consacrat sărbătorii de Halloween . Organizatori au fost voluntarii din echipa EcoChampions a şcolii, care este integrată în acest proiect naţional încă din anul 2010. Evenimentul a presupus mai multe manifestări, la care au luat parte toţi elevii şcolii, de la cei mici, de clasa a V-a, pană la cei din clasele terminale. Într-o atmosferă plină de exuberanţă şi veselie, pe un fond muzical antrenant, , au avut loc o paradă şi un concurs al costumelor şi o expoziţie de desene cu tematica specifică acestei zile, şi un târg de prăjituri, organizat în scop caritabil. Au fost montate, de asemenea, standuri de pictură pe faţă, animate de voluntarii din proiect. Prin specificul său, acela de a preda limbile străine la cele mai înalte standarde, Liceul Teoretic G. Călinescu Constanţa se arată încă o dată deschis către manifestările altor culturi ale lumii.

"Elevii noştri cunosc sensul acestei sărbători de la orele de cultură şi civilizaţie engleză şi , dincolo de dimensiunile comerciale pe care le-a dobândit în zilele noastre, ei reuşesc astfel să o descopere în mod conştient şi profund . A fost prima acţiune a noii echipe de voluntari EcoChampions şi a fost un real succes, un prilej de a-şi testa capacitatea de buni organizatori, voluntari şi cetăţeni activi", ne-a declarat profesoara Emel Derviş, coordonatoarea proiectului. .

EcoChampions este un proiect educaţional realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în judeţul Constanţa. Prima ediţie s-a desfăşurat pe perioada anului şcolar 2010-2011 în 10 şcoli şi licee din localităţile Constanţa, Cogealac şi Fântânele. Au fost create cluburi de voluntari care, la finalul proiectului, au propus şi implementat propriile lor proiecte de voluntariat. Astfel, proiectul a venit în întâmpinarea nevoii de instruire şi canalizare a abilităţilor elevilor de a se implica activ în dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc. Cei peste 200 de elevi de gimnaziu şi liceu implicaţi şi-au dorit să continue proiectul şi în anul şcolar 2011-2012, fiind conştienţi de schimbările pe care le pot produce în comunitate. La această primă ediţie, elevii călinescieni şi-au adjudecat Marele Premiu .

Cea de-a doua ediţie a proiectului EcoChampions şi-a propus să contribuie şi mai mult la dezvoltarea culturii voluntariatului în comunitate, însă la un nivel care a permis formarea unei mase critice de voluntari tineri care au avut iniţiativa şi i-au mobilizat pe cei din jurul lor să se implice în rezolvarea problemelor locale: sociale, de mediu, culturale etc. Pe termen lung, scopul proiectului este să ajute tinerii cu abilităţi de lider să creeze structuri funcţionale care să implementeze proiecte în beneficiul comunităţii locale.

Proiectul este realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ în parteneriat cu Inspectoratul judeţean Constanţa şi Organizaţia Mare Nostrum.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii