Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:21 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Păduraru, cadru universitar, reținut pentru șantaj și tentativă de viol

ro

30 Jan, 2015 23:50 1058 Marime text
Dumitru Păduraru, conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași, a fost reținut vineri de procurorii DNA, pentru 24 de ore, el fiind acuzat de luare de mită, tentativă de viol și șantaj.
 
Potrivit procurorilor, în zilele de 15, 23 și 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei "anatomie" din cadrul UMF "Gr. T. Popa" Iași, Dumitru Păduraru a încercat să întrețină relații intime, iar ulterior, relații de aceeași natură cu o frecvență săptămânală, în tot cursul semestrului al doilea al anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie (denunțătoare în cauză), prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin amenințarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina "anatomie" (pe care urma să-l susțină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării), precum și prin promisiunea că, în calitate de membru al comisiei de admitere la Facultatea de Medicina Generală, îi va facilita acesteia promovarea examenului de admitere în cadrul acestei facultăți.
 
În ziua de 26 ianuarie 2015, Dumitru Păduraru a constrâns-o pe aceeași studentă, prin amenințarea explicită cu moartea, să nu spună nimănui despre cele întâmplate, în scopul obținerii unui folos nepatrimonial, constând în asigurarea confidențialității cu privire la faptele sale, astfel încât sa evite tragerea sa la răspundere penală.
 
Dumitru Păduraru va fi prezentat sâmbătă la Tribunalul Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii