Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două noi focare de pestă porcină, confirmate în județul Buzău. Ce măsuri vor lua autoritățile

ro

03 Feb, 2019 14:39 1073 Marime text
Pe raza judeţului Buzău a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane la porcii din două gospodării particulare din localităţile Scurteşti, comuna Vadu Paşii, respectiv comuna Săgeata, a anunţat, duminică, Biroul de presă al Prefecturii Buzău citat de Agerpres.ro

Potrivit sursei citate, în urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA.

"Gospodăriile respective au fost plasate sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecţia, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport şi a fost executată uciderea suinelor", a mai precizat sursa citată.


La această dată, pesta porcină africană evoluează în judeţul Buzău în 10 focare din exploataţii nonprofesionale şi o exploataţie comercială de Tip A, declarate în şapte localităţi. A fost şi un caz la mistreţ pe raza fondului de vânătoare 41 Beceni. Prin aplicarea măsurilor de combatere a PPA au fost stinse deja cinci focare.

Sursa:  Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii