Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doru Manole, șeful RAR Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

ro

15 Dec, 2015 15:28 2128 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Doru Manole, șef al reprezentanței Tulcea a Registrului Auto Român, având și calitatea de avocat în cadrul Baroului Tulcea, cu privire la săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită, și în stare de libertate a inculpaților Romeo Valentin Ștefan, Nicolaie Mercur și Cătălin Aurică cu privire la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 10 septembrie – 07 octombrie 2015, inculpatul Manole Doru, în calitate de șef al reprezentanței Registrului Auto Român – Sucursala Tulcea, a primit de la 6 persoane suma totală de 900 lei, pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice și eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens.
La data de 07 octombrie 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Manole Doru fiind găsită suma de 200 lei.
Cu ocazia audierilor realizate în prezenta cauză, inculpații Ștefan Romeo Valentin, Mercur Nicolaie și Aurică Cătălin au făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care au fost întrebați.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii