Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 18 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doru Manole, fost şef al RAR Tulcea, din nou în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

ro

19 Feb, 2018 00:00 800 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României va redeschide azi dosarul în care Doru Manole, fost şef al reprezentanţei Tulcea a Registrului Auto Român, a primit, în primă instanţă, patru achitări şi o condamnare de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.
 
Termenul de azi este al patrulea.
Reamintim că, în prezenta cauză, Cătălin Aurică, Nicolae Mercur şi Ştefan Romeo Valentin au fost achitaţi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada 10 septembrie - 7 octombrie 2015, inculpatul Manole Doru, în calitate de şef al reprezentanţei Registrului Auto Român - Sucursala Tulcea, a primit de la şase persoane suma totală de 900 de lei, pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice şi eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens“.
 
„La data de 7 octombrie 2015, procurorii Anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Manole Doru fiind găsită suma de 200 de lei. Cu ocazia audierilor realizate în prezenta cauză, inculpaţii Ştefan Romeo ValentinMercur Nicolae şi Aurică Cătălin au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care au fost întrebaţi“, conform DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.
 
Citeşte şi: 
 
Rechizitoriu
Cum se dă ȘPAGĂ la RAR. Ne „învaţă“ chiar procurorii Anticorupţie (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii