Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa, flagrant la RAR! Ce se întâmplă azi la Înalta Curte

ro

14 May, 2018 11:13 4094 Marime text
Azi, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României vor redeschide dosarul în care Doru Manole, fost şef al reprezentanţei Tulcea a Registrului Auto Român, a primit, în primă instanţă, patru achitări şi o condamnare de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.
 
Amintim că dosarul s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care a mai dispus achitarea următorilor: Cătălin Aurică, Nicolae Mercur şi Ştefan Romeo Valentin.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada 10 septembrie - 7 octombrie 2015, inculpatul Manole Doru, în calitate de şef al reprezentanţei Registrului Auto Român - Sucursala Tulcea, a primit de la şase persoane suma totală de 900 de lei, pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice şi eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens“.
 
„La data de 7 octombrie 2015, procurorii Anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului Manole Doru fiind găsită suma de 200 de lei. Cu ocazia audierilor realizate în prezenta cauză, inculpaţii Ştefan Romeo Valentin, Mercur Nicolae şi Aurică Cătălin au făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele şi împrejurările esenţiale cu privire la care au fost întrebaţi“, conform DNA.
 
Oricare va fi decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a României, aceasta va fi definitivă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii