Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:57 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a respins plângerea penală a lui Iohannis împotriva lui Dragnea

ro

20 Aug, 2015 08:49 1034 Marime text
 
DNA a respins plângerea penală a preşedintelui Klaus Iohannis, pe care acesta a făcut-o în septemebrie 2014, înaintea alegerilor prezidenţiale, la adresa lui Liviu Dragnea, informează B1 TV.

Actualul şef interimar al PSD era atunci vicepremier şi a fost acuzat de Iohannis de abuz în serviciu, după ce ar fi inițiat, potrivit șefului statului, ordonanţa ce permitea aleşilor locali migraţia politică fără a-şi pierde funcţiile.

Într un comunicat, DNA precizează că a clasat cauza, pentru că nu s-au conturat elemente constitutive ale infracţiunii de abuz în serrviciu în cazul lui Dragnea.

„După verificările efectuate la Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Justiţiei, a rezultat faptul că din punct de vedere al îndeplinirii procedurii de adoptare a acestei ordonanţe, au fost respectate toate condiţiile de formă şi fond și au fost obţinute avizele necesare din partea autorităţilor abilitate să avizeze acest act, respectiv au fost obţinute avize din partea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, Consiliului Legislativ şi al Ministerului Justiţiei. Față de cele constatate în cauză nu se conturează elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care s-a dispus clasarea cauzei, deoarece fapta nu există. Soluţia a fost comunicată părţilor interesate, iar faţă de aceasta nu a fost depusă plângere”, precizează DNA într-un comunicat.

Iohannis l-a acuzat pe Dragnea de abuz în serviciu după ce fostul vicepremier ar fi iniţiat anul trecut ordonanţa 55 care a permis aleșilor locali să migreze la alte partide fără a-și pierde funcțiile. Candidat la alegerile prezidențiale din 2014, Iohannis susținea în plangerea facută la DNA la adresa lui Dragnea că prin acea ordonanță de urgenţă le-au fost aduse vătămari tuturor candidaţilor la acel scrutin şi a fost afectat şi interesului public care viza desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.Sursa: B1 TV
Sursa foto: machiavelli.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii