Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dispută în Parlament din cauza majorării cheltuielilor pentru salarii cu 61%

ro

12 Dec, 2015 10:42 2013 Marime text
 
În Parlament a izbucnit un scandal din cauza subiectului majorării cheltuielilor pentru salarii cu 61%.
 
Astfel, secretarul General al Senatului a prezentat în cadrul Comisiei de Buget un amendament prin care a solicitat o majorare a cheltuielilor de personal cu 36 de milioane de lei. Acesta a motivate acest lucru prin faptul că banii sunt necesari pentru o mai bună funcţionare a instituţiei dar şi pentru a asigura majorările salariale stabilite deja prin lege.
 
Pe cealaltă parte Ministerul Finanţelor spune că  asemenea majorare ar însemna o creştere cu 61%.
 
Deputaţii au fost însă indignaţi de propunerea Senatului pentru că o majorare de 10% a salariilor bugetare nu poate duce la o majorare de 61% a cheltuielilor, transmite știripesurse.ro. Se pare că în 2016, Senatul ar vrea să mai angajeze încă 50 de persoane.
 
„Suportul legislativ nu va stă argument. Puteţi să spuneţi exact pentru ce cereţi aceşti bani?”, a spus Andreea Paul, conform aceleiași surse.  
 
„Pentru aplicarea legii, pentru personal auxiliar, pentru creşterile salariale care sunt substanţiale”, a fost răspunsul secretarului general.
 
Tot el a precizat faptul că salariile angajaţilor din parlament au fost aduse la nivelul celor din Guvern.
 
Senatorul Marius Isăilă a remarcat faptul că deputatul Andreea Paul l-a acuzat de minciună şi solicitări cu implicaţii penale pe secretarul general al Senatului.
 
"Dacă se dovedeşte că aţi minţit mergeţi la puşcărie, dacă nu va rog să faceţi plângere penală împotriva doamnei Paul", a spus acesta.
 
Ministerul Finanţelor a spus de asemena că există în bugetul iniţial al Senatului o creştere cu 16% a cheltuielilor de personal şi nu susţine amendamentul cerut de senatori.
 
Discuţiile n-au putut fi duse către o concluzie, astfel s-a decis amânarea acestei dezbateri pentru duminică. Până atunci atât Senatul cât şi Camera Deputaţilor trebuie să aibă consultări cu Ministerul Finanţelor.


Sursa foto: agenda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii