Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul ANP, despre recursul compensatoriu ”Au fost câteva situaţii în care au fost puşi deţinuţi în libertate înainte de termen”

ro

11 Nov, 2017 15:24 1745 Marime text
Marian Dobrică, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor le-a explicat celor din Consiliul de conducere al ANP care sunt cauzele care au dus la erori în aplicarea recursului compensatoriu, solicitându-le acestora să fie reţinuţi în privinţa aprecierilor referitoare la implementare. Marian Dobrică susţine că ar mai putea apărea situaţii similare, informează România TV.

"Au fost câteva situaţii în care au fost puşi deţinuţi în libertate înainte de termenul normal (..) sau după acest termen. Toate situaţiile astea sunt generate de un singur lucru: de introducerea în aplicaţie, ulterior datei de 18 octombrie, de modificări, pentru că a uitat ăla de pe secţie să spună că de fapt o camera nu era de deţinere, ci de infirmerie, fiind camera de infirmerie nu atrăgea zile câştigate, sau spaţii care, deşi sunt într-o clădire care este stabilită cu grad de conformitate sau neconfirmitate, le-au schimbat profilul, că au fost de tranzit, de deţinere sau infirmerie", potrivit stenogramei şedinţei Consiliului de conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, furnizată de Federaţia Sindicatelor din ANP.

"Am dispus (..) ca toate unităţile să fie luate la mână astfel încât să încercăm să coroborăm datele pe care ei le au în teritoriu cu aplicaţia noastră şi să facem cumva corecturile necesare. Acest proces va continua până în data de 15 noiembrie, când credem că vom finaliza acest proces. Până atunci există, măcar teoretic, posibilitatea să mai avem situaţii punctuale în care calculul celor şase zile să nu fie unul corect şi care să reflecte realitatea.”, a explicat directorul ANP.

La şedinţa care a avut loc vineri la care au participat şefi de direcţii şi reprezentanţii sindicatelor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii