Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dineu de lucru oferit de Prim-ministru Viorica Dăncilă doamnelor ambasador

ro

18 Apr, 2018 12:20 2026 Marime text

 Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit ieri, 17 aprilie, un dineu de lucru doamnelor ambasador acreditate la București, doamnelor ministru din Guvernul României și doamnei Primar General al Capitalei, Gabriela Firea. La eveniment a participat, ca invitat special, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

La eveniment, Prim-ministru a vorbit despre bilanțul primelor 100 de zile de guvernare, dar și despre principalele priorități ale Guvernului pentru trimestrul doi al acestui an.

În acest context, șeful Executivului de la București a subliniat că anumite demersuri legislative, care au drept obiectiv impulsionarea investițiilor publice, se află în faza de finalizare. A amintit Legea parteneriatului public-privat și legislația în domeniul achizițiilor publice, menționând că acestea vor fi elaborate în consens cu directivele europene.

În ceea ce privește politica în materie de investiții publice, înaltul oficial român a menționat că Guvernul dorește să facă din anul 2018 un an al investițiilor, astfel încât cheltuielile publice pentru investiții vor fi în mod semnificativ mai ridicate.

De asemenea, în cadrul întrevederii, s-a discutat și despre accesarea de fonduri europene, fonduri norvegiene și dezvoltarea unor proiecte bilaterale în domeniul educației.

Evenimentul reprezintă o continuare a dialogului inițiat la 20 martie 2018 cu doamnele ambasador acreditate în România, unde accentul a fost pus pe măsurile guvernamentale de promovare a egalității de șanse între femei și bărbați, legislația în domeniu, pe capitolul „Respect și demnitate pentru femei” din cadrul Programului de Guvernare 2018-2020, precum și pe Convenția națională pentru egalitatea de gen: România Paritară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii