Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Membrii unui grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri, reţinuţi (document)

ro

08 Aug, 2018 15:48 3605 Marime text
Miercuri, procurorii DIICOT Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ivașcu Florin, Lupu Valerică, Anghelescu Mihăiță și Barbu Marian, pentru infracțiunile de grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc în formă continuată.  

 În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu toamna anului 2016, inculpatul Ivașcu Florin i-a propus inculpatului Barbu Marian să înceapă o colaborare pe linia traficului de droguri, sens în care a convenit ca inculpatul Ivașcu Florin să cultive cannabis în diverse locații, iar inculpatul Barbu Marian să-l ajute la vânzarea drogurilor.

Potrivit procurorilor, în perioada  - toamna anului 2016 – luna august 2018,  inculpaţii au comercializat cannabis mai multor persoane de pe raza municipiilor Bucuresti, Slatina, Craiova, Targu-Jiu şi a oraşului Filiași,  primind sume cuprinse între 40 - 50 lei/gram. În primăvara anului 2018, pentru a-și maximiza profitul,  inculpatul  Ivascu Forin i-a propus inculpatului Lupu Valerica să dezvolte o cultură de cannabis, sens în care i-a oferit un număr de 40 de plante de cannabis pentru a le cultiva în grădina sa, stabilind ca după recoltare să-i remită o parte din profit. S-a reținut că inculpatul Ivașcu Florin l-a asigurat pe inculpatul Lupu Valerică despre faptul că are deja consumatori care să cumpere marfa cât şi persoane care să o comercializeze. În cursul lunii iunie 2018, inculpatul Barbu Marian i-a propus inculpatului Anghelescu Mihăiță să intre în afacerea cu droguri pe care acesta o avea împreună cu inculpaţii Ivașcu Florin și Lupu Valerică.

Astfel, în perioada iunie-iulie 2018, inculpatul Anghelescu Mihăiță a vândut mai multor persoane cannabis, contra unor sume cuprinse între 40/50 lei/gram, reţinând o parte din profit, iar o parte l-a remis inculpatului Ivașcu Florin. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare efectuate la data de 07.08.2018 pe raza localității Tufeni, la locuinţa inculpatului Lupu Valerică au fost identificate şi ridicate un număr de 24 plante de cannabis, iar de la locuinta inculpatului Ivașcu Florin au fost identificate si ridicate un număr de 7 plante de cannabis, o catitate însemnată de seminte de cannabis, o tigare confectionata artizanal ce continea cannabis și un număr de 72 pastile cu continut stupefiant.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

 La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale –I.P.J. Olt.

"Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", menţioneză procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii