Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:49 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Cetățeni bulgari, reținuți pentru operațiuni ilegale. Retrăgeau fraudulos numerar din ATM-uri

ro

26 Jun, 2019 17:03 917 Marime text
La data de 23.06.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților D.M.V. și H.D.V., cetățeni bulgari, pentru săvârşirea infracţiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori.

În fapt s-a reținut că, începând cu luna iunie 2019, inculpații D.M.V. și H.D.V. au montat și ridicat mai multe dispozitive tip skimmer și dispozitive de înregistrare video a tastării codului PIN, pe diferite ATM-uri amplasate în mai multe orașe de pe teritoriul României, cu scopul de a înregistra datele cardurilor bancare care utilizau bancomatul și, împreună cu codul PIN tastat și înregistrat de camera video, de a falsifica instrumentele de plată electronică în vederea efectuării unor retrageri frauduloase de numerar.


Ca mod de operare s-a reținut faptul că, în timp ce unul dintre inculpați asigura paza, celălalt inculpat intra în interiorul agențiilor bancare unde monta pe ATM-ul bancar, un dispozitiv de culoare verde, cu o decupătură pe mijloc, montat peste fanta de introducere a cardului bancar (peste anti-skimmerul cu care este prevăzut ATM-ul bancar), precum și un dispozitiv artizanal de culoare gri, de aproximativ 8x8 cm, destinat înregistrării video a codurilor PIN tastate de utilizatorii ATM-ului.

La data de 23.06.2019, inculpații au fost prezentați Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de ședință instanța de judecată a admis cererea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii