Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezinformare în presa centrală Cele două petiții online împotriva descentralizării portului sunt inițiative civice!

ro

22 May, 2014 22:30 2118 Marime text
Cetățenii Constanței infirmă categoric, pe contul de facebook, informațiile apărute în presa centrală conform carora petiția online „Constanța NU E Mazăre” ar fi o ințiativă lansată de Federația Națională a Sindicatelor Portuare.

Fără apartență politică, sindicală și/sau patronală

Față de acest aspect, pentru înlăturarea oricăror confuzii pe viitor, cetățenii inițiatori ai celor două petiții online „Constanța NU E Mazăre” fac următoarele precizări:

„Conturile de facebook Constanța NU E Mazăre și Cetățenii Constanței, precum și cele doua petitii promovate prin intermediul acestor conturi, reprezintă o inițiativă pur civica, realizată de un grup de cetățeni ai orașului Constanța, care nu au niciun fel de apartență politică, sindicală și/sau patronală, nefiind afiliați niciunei astfel de organizații. Având în vedere faptul că demersurile inițiate de Primarul Radu Mazăre și susținute de Ministrul Transporturilor, domnul Dan Șova și Primul - Ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, privesc un obiectiv de interes public general, „Constanța NU E Mazăre” și „Cetățenii Constanței” își manifestă sprijinul față de orice acțiune întreprinsă împotriva preluării unui pachet suplimentar de acțiuni la Portul Constanța de către Consiliul Local. În acest sens, „Constanța NU E Mazăre” și „Cetățenii Constanței” subscriu oricărei inițiative care are drept scop respectarea statului de drept în România și Municipiul Constanța, inclusiv față de acțiunile de protest declanșate de Federația Națională a Sindicatelor Portuare și Organizația Patronală Operatorul Portuar, împotriva pretențiilor nelegale ale Primarului Mazăre față de Portul Constanța”.

Ce urmăresc cele două petiții

Amintim că în data de 9 mai, cotidianul ZIUA de Constanța prezenta demersul unui cetățean din municipiu care a formulat ceea ce am numit noi o contra-scrisoare adresată edilului-şef, de fapt un răspuns la scrisoarea pe care edilul Radu Mazăre a trimis-o constănțenilor în luna aprilie, prin care îi îndemna să susțină descentralizarea Portului Constanța. Conta-scrisoarea, alături de o serie de întrebări formulate în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, a fost postată de constănțean pe www.petitiionline.com. Reamintim că cetățenii din Constanța  care vor să semneze această petiţie, denumită „Constanţa nu e Mazăre“, o pot face şi prin intermediul site-ului nostru, accesând link-ul www.petitieonline.com.
La doar câteva zile după iniţierea petiţiei online denumite „Constanţa nu e Mazăre”, constănţenii au luat din nou atitudine faţă de acţiunile administraţiei publice locale. De data aceasta demersul avea, și are în continuare, legătură cu intenţia administraţiei Mazăre de a prelua un pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor. Deosebirea constă în faptul că iniţiatorii petiţiei disponibile pe www.petitieonline.com atrag atenţia asupra acţiunii de strângere de semnături demarate de Primăria Constanţa. În urmă cu zece zile, municipalitatea a dat startul unei adevărate goane după semnături în favoarea preluării acţiunilor Portului Constanţa, constănţenii fiind întrebaţi, în schimb, dacă vor un preţ mai scăzut al gigacaloriei.
Constănţenii care vor să semneze și această petiţie, denumită „Constanţa nu e Mazăre“, o pot face şi prin intermediul site-ului nostru, accesând link-ul www.petitieonline.com.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii