Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Spiritele s-au încins! Dezbatere publică, în aceste momente, pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

ro

20 May, 2016 10:23 2780 Marime text
În această dimineaţă, are loc o dezbatere publică în legătură cu propunerile preliminare a Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Soveja, intersecţia cu strada Barbu Delavrancea. Pe terenul situat în zona menţionată urmează să fie construit un bloc P+4, cu destinaţia „locuinţe colective şi spaţii comerciale la parter”. Iniţiatorul PUZ-ului este Răzvan Cristian Iacob. 
 
Revenind la dezbaterea de astăzi, menţionăm că participă reprezentanţii serviciului Urbanism al Primăriei Constanţa. De asemenea, sunt prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţilor de proprietari din zona blocului. Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece noul bloc va priva clădirile din vecinătate de vedere la stradă.

Investitorul Răzvan Cristian Iacob a devenit în 2014 proprietarul terenului pe care urmează să fie construit blocul. În 2011, terenul fusese obţinut de un alt proprietar prin legea retrocedării. Constănţenii din zonă spun că vor contesta acest proiect.
 
Reprezentanţii asociaţilor de proprietari din zonă sunt revoltaţi de construcţia acestui PUZ.
 
„Noi propunem ca terenul să rămână spaţiu verde, iar proprietarul terenului să devină proprietari pe un parc”, spun oamenii care locuiesc în zona menţionată.
 
De asemenea, precizăm că la dezbatere participă şi proprietari de magazine din zonă, care spun că noul bloc le va afecta venituri deoarece va fi ridicat în faţa magazinelor ce acum au ieşire la stradă.

„Vrem să oprim construcţia", mai spune un constănţean. Totodată, persoanele prezente spun că valoarea apartamentelor din zonă va scădea din cauza acestui bloc, la fel şi valoarea spaţiilor comerciale din zonă. 

UPDATE 2, ora 10.50
 
Georgiana Soare, inspector urbanism, persoană responsabilă cu informarea şi consultarea publicului, se ceartă cu Sorin Belu, de la Baricada Verde.

De asemenea, menţionăm că la dezbatere participă şi Marius Claudiu Şocarici, arhitect urbanist, din partea elaboratorului SC Usonia SRL.

UPDATE 1, ora 10.38
 
Un locatar spune că vor face petiţii la toate ambasadele statelor europene din România, deoarece se comite un abuz.
 
Toţi cei prezenţi vor ca acel teren să fie spaţiu verde şi propun ca Primăria Constanţa să-l despăgubească pe proprietar. „Nu v-aţi săturat să respitaţi praf în Constanţa?”, întreabă retoric un constănţean, care mai spune: „Trebuie să ascultaţi şi părerea noastră, a constănţenilor”. 


Citeşte şi Cum pot influenţa constănţenii construcţia unui bloc: Dezbatere publică pentru un PUZ iniţiat de Răzvan Cristian Iacob (galerie foto)

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii