Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere în plenul Camerei Deputaţilor despre organizarea votului din diaspora

ro

25 Nov, 2014 10:16 1147 Marime text
 
În această dimineaţă, în plenul Camerei Deputaţilor, premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe sunt aşteptaţi pentru o dezbatere despre votul din Diaspora.

Premierul Victor Ponta şi noul ministru de Externe au fost invitaţi, săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaţilor, la o dezbatere asupra votului din diaspora. 

Solicitarea a fost înaintată de grupul deputaţilor PNL din carul Biroului permanent al Camerei Deputatilor. Tema dezbaterii  o reprezintă "organizarea deplorabilă, de către Guvernul României, în secţiile de vot din străinătate a celor două tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui României", relatează HotNews.ro.

"Considerăm absolut necesară şi urgenţă o astfel de dezbatere în contextul în care dreptul constituţional la vot al zecilor de mii de români din străinătate a fost în mod flagrant încălcat prin faptul că nu au putut vota, iar imaginea României în plan internaţional a avut enorm de suferit. Modul defectuos în care Guvernul Ponta a organizat procesul electoral în străinătate a condus chiar şi la apariţia unor situaţii în care cetăţenii români care s-au prezentat la vot şi nu au putut vota au fost umiliţi şi bruscati ajungându-se inclusiv la confruntări cu forţele de ordine locale", se arată în cererea formulată de reprezentanţii PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii