Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detectate pe direcţia localităţii Dumbrăveni, judeţul Constanţa Nouă persoane din Siria şi Irak, oprite la frontiera României cu Bulgaria

ro

08 Dec, 2017 10:01 2222 Marime text
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, cu ajutorul echipamentelor de supraveghere, pe direcţia localităţii Dumbrăveni, din judeţul Constanţa, un grup de persoane care se deplasa dinspre teritoriul Bulgariei spre interiorul ţării.

La nivelul SPF Negru Vodă s-a declanșat o acțiune specifică, grupul fiind reținut de către două echipaje mixte formate din polițiști de frontieră și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis.

Astfel, grupul format din nouă persoane, care încerca să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, a fost condus la sediul SPF Negru Vodă pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria și Irak, șapte bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii irakieni și sirieni fiind predați către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii