Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:44 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii despre percheziţiile de ieri, care au avut loc şi în Constanţa. Prejudiciu de peste 4,5 milioane lei

ro

20 May, 2016 12:42 1435 Marime text
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a identificat o rețea de 11 firme care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 4,5 milioane lei, prin sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA și impozitului pe profit.

În noiembrie 2015, DGAF a sesizat procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care, în data de 19.05.2016, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti, judeţelor Constanţa, Brăila, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, precum şi la sediul unei instituţii din Constanţa.

Pentru sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate în urma comerțului cu cereale, reprezentanții firmelor investigate au organizat un circuit complex în care trei firme justificau cantitățile de cereale deţinute prin înregistrarea în contabilitate a facturilor fictive provenite de la alte opt firme furnizoare, tip fantomă, fiind înregistrate cheltuieli nereale în scopul diminuării bazei impozabile şi obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Au fost înregistrate achiziții și livrări fictive de cereale și plante tehnice, în scopul creării unei proveniențe aparent licite. Contravaloarea
operațiunilor fictive era virată în conturile firmelor fantomă, iar sumele erau apoi retrase în numerar de la ATM în aceeași zi – în total, în perioada ianuarie 2010-2011, au fost retrași peste 3,88 milioane euro (17.488.381 lei) în numerar.

Ti-a placut articolul?

Comentarii