Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Mihai Lupu "România are nevoie de un master plan care să includă în mod consistent și domeniile naval și aerian"

ro

17 Feb, 2015 13:50 916 Marime text
Deputatul constănţean, Mihai Lupu,  susţine, în cadrul unei declaraţii politice, remise azi redacţiei, că  România are nevoie de un master plan care să includă în mod consistent și domeniile naval și aerian.
 
În acest sens, Mihai Lupu a lansat un apel public pentru mobilizarea tuturor forţelor politice din România într-un proiect destinat dezvoltării acestei ţări:  finalizarea şi adoptarea Masterplanului General de Transport.
 
„Ultimele săptămâni au adus în opinia publică o nouă etapă privind definitivarea acestui proiect de interes naţional, un demers ce trebuie urgentat şi formalizat într-o formă convenită de către toate partidele politice, într-un consens care să asigure viabilitatea şi implementarea sa în termenii conveniţi. Nu ne mai putem permite nicio zi de întârziere, nicio dispută sau interes politic care să perturbe acest proces, concluzie atinsă inclusiv în cadrul vizitei de lucru pe care Comisia pentru Transporturi a avut-o săptămâna trecută la sediul Ministerului Transporturilor, cu domnul ministru Ioan Rus”, susţine deputatul PNL de Constanţa.

„Cu regret trebuie să constat că Masterplan-ul prezentat opiniei publice şi inclusiv Comisiei parlamentare pentru transport la ultima şedinţă de lucru, dirijează doar 5% din fondurile europene către aceste sectoare de transport. Ori, dacă luăm modelul altor ţări, precum Italia, Elveţia sau Germania, vedem că procesul este în curs de inversare, adică se acordă un sprijin mai mare pentru transportul aerian şi naval, în sensul descărcării autostrăzilor. Mai mult, România dispune de aproape 1.000 de kilometri deschidere la Dunăre, în timp ce portul Constanţa este, în acest moment, pe primul loc în UE în privinţa volumului de tranzacţionare pe piaţa cerealelor. Avem, în fapt, o poartă a Europei care nu beneficiază de interconexiuni cu transportul feroviar, spre exemplu, sau cu autostrăzile din noul proiect.”, mai declară Mihai Lupu, conform documentului citat.

Astfel, Mihai Lupu, în calitate de deputat de Constanţa şi de preşedinte al Comisiei pentru Transporturi, mai susţine că „lucrurile trebuie făcute temeinic, în aşa fel încât toate problemele de transport să fie rezolvate, să nu investim într-o infrastructură dezmembrată, care nu se leagă”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii