Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Mihai Lupu „Comisia Europeană ne recomandă eficientizarea sistemului feroviar”

ro

30 Sep, 2014 13:12 2195 Marime text
Deputatul PNL de Constanţa Mihai Lupu, a remis astăzi presei o declaraţie politică în care susţine că deşi trimiterea către Comisia Europeană a Masterplanul General de Transport a fost trimis cu întârziere către Comisia Europeană, totuşi Comisia Europeană a anunţat că a acceptat supunerea acestuia dezbaterii publice. În acest sens,  Ministerul Transporturilor va face face public MPGT-ul începând cu data de 1 octombrie, urmând ca acest document strategic, deosebit de important pentru viitorul infrastructurii româneşti, să fie prezentat în cadrul Comisiilor permanente de transport şi infrastructură din Parlamentul României.
 
„Cred că acest document esenţial nu mai putea fi niciun moment tergiversat de către Guvernul României, având în vedere faptul că de acest Masterplan General de Transport depinde finanţarea nerambursabilă a ţării noastre pentru investiţiile în infrastructura din exerciţiul financiar 2014-2020, anul 2014 fiind, în mod evident, deja pierdut.”, de arată în comunicatul de presă.

Deputatul Mihai Lupu mai susţine că este foarte important ca toate recomandările şi observaţiile Comisiei Europene în privinţa Masterplanului ă fie luate în considerare. Cele mai importante sunt considerate cele privind acordarea din partea autorităţilor române a unei atenţii sporite proiectelor care închid coridoarele europene de transport în actuala perioadă de programare.

„Practic, ni se recomandă prioritizarea realizării autostrăzilor în exerciţiul financiar 2014-2020, în speţă finalizarea cu întâietate a autostrăzii Piteşti-Sibiu. De asemenea, Comisia Europeană ne recomandă şi eficientizarea sistemului feroviar din România prin asumarea reformei feroviare, care presupune punerea accentului pe o reţea feroviară redusă, introducerea serviciilor competitive pentru pasageri şi a unui sistem de responsabilizare pentru performanţă în acest sens.”, după cums e mai arată în declaraţia politică a deputatulu PNL.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii