Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:47 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Deputatul Nicolae Păun se confruntă cu noi acuzaţii. DNA a extins ancheta în cazul lui

ro

22 Feb, 2016 15:18 1010 Marime text
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus extinderea urmăririi penale față de deputatul Nicolae Păun, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor ''Pro Europa'', pentru alte două infracțiuni, printre care și evaziune fiscală.

Informaţia este vehiculată, deocamdată, pe surse, însă vom reveni imediat ce vom obţine noi detalii. 

UPDATE, ora 15.26:


Oficial de la DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de:
 
PĂUN NICOLAE, deputat în Parlamentul României, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- evaziune fiscală, în formă continuată
- folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, în formă continuată,
 
S.C. NIKY SCORPION ALCOM S.R.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- spălarea banilor, în formă continuată,
 
Din  ordonanța prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de suspecţii anterior menţionaţi, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 2004 - 2014, suspectul Păun Nicolae, prin intermediul SC Niki Scorpion ALcom SRL și în dauna intereselor acestei firme, a efectuat o serie de tranzacții imobiliare constând în cumpărarea şi vânzarea succesivă a două terenuri (unul situat în București, iar celălalt în județul Ilfov), fără a avea o justificare economică (nerentabile și cu implicații asupra creanțelor datorate bugetului de stat).
            În final, aceste terenuri au fost achiziționate de suspect la prețuri mai mari decât preţurile la care fuseseră vândute anterior: terenul din Bucureşti la un preţ 10 ori mai mare decât prețul de vânzare, iar terenul din judeţul Ilfov la un preţ de peste aproape 3  ori mai mare.
Astfel, prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achiziției de terenuri, au fost majorate cheltuielile societății Niki Scorpion Alcom, în scopul diminuării masei impozabile și, în consecință, a impozitelor datorate bugetului  de stat.
Ca urmare acestor operațiuni, creditul societății SC Niki Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totala de 3.220.000 lei.
 
            Suspecţilor, persoană fizică şi juridică, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
            În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
 
            Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii