Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Deputatul Nicolae Păun, reținut de DNA

ro

25 Feb, 2016 17:32 1885 Marime text
 
Deputatul Nicolae Păun a fost reținut astăzi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care este de acuzat de mai multe infracțiuni.

Amintim că plenul Camerei a admis încă de ieri cererea DNA pentru încuviințarea arestării lui Nicolae Păun, după ce săptămâna trecută a încuviințat o altă cerere a procurorilor pentru reținerea deputatului.

Deputatul Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

UPDATE, ora 18.14:


Oficial de la DNA:

”Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A. (cerere de încuviințare a reţinerii şi a arestării preventive), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au  dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore,  începând de la data de 25 februarie 2016, a  inculpatului PĂUN NICOLAE, deputat,  pentru următoarele infracțiuni:
-           folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene
-           schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene,
-           deturnarea de fonduri,
-           spălarea   banilor,
-           efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
-           cumpărarea de influenţă,
-           influenţarea declaraţiilor,
toate în formă continuată
 
                        Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul 114/VIII/3  din 10  februarie 2016 .
 
            Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
            La data de 25 februarie 2016, inculpatul PĂUN NICOLAE urmează să fie prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
            Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii