Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:22 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Florin Gheorghe l-a interpelat pe ministrul Transporturilor pe tema investiţiilor olandeze în Portul Constanţa

ro

30 Apr, 2014 09:25 1504 Marime text
Deputatul constănţean PMP Florin Gheorghe i-a adresat, în această săptămână, o interpelare ministrului Transporturilor, Dan Şova. „Aflasem de ceva vreme că Autoritatea Portului Rotterdam şi-a exprimat intenţia de a  susţine investiţii importante, în calitate de partener strategic, pentru dezvoltarea capacităţilor Portului Constanţa. De la Ministerul Transporturilor din România nu am auzit nici un răspuns. Doar tăcere. Înţeleg că domnului Şova nu-i mai plac marile proiecte, însă o ofertă venită din partea celui mai important port european nu poţi să o tratezi cu indiferenţă. Mai mult, comunicatul de presă pe care l-a dat publicităţii Ministerul Transporturilor, după ce Ministrul Şova s-a întâlnit cu Ministrul Comerţului Exterior din Olanda, Lilianne Ploumen, este extrem de laconic şi echivoc cu privire la răspunsul părţii române în legătură cu oferta Guvernului Olandez. Nu a înţeles nimeni nimic. Nici că vrea, nici că nu vrea domnul Şova investiţii străine la Constanţa. Păi nu se ştia că olandezii nu dau comisioane! Ce se aştepta?”, declară parlamentarul constănţean prin intermediul unui comunicat de presă.
Gheorghe susţine că, date fiind motivele mai sus enumerate, i-a cerut ministrului Şova „să-şi exprime clar poziţia pe marginea tranferului a 13% din capitalul social al Portului Constanţa către municipalitatea din Constanţa, precum şi dacă vrea sau nu vrea investiţii serioase în Port”.  „Să spună cu subiect şi predicat constănţenilor dacă îşi doreşte locuri de muncă ce vor fi create de olandezi sau vrea să-i urce pe constănţeni fără un loc de muncă pe care alegorice ca să uite de viaţa grea”, a adăugat deputatul PMP.

Ti-a placut articolul?

Comentarii