Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delfinariu, în extindere. Vezi stadiul lucrărilor

ro

02 Jun, 2014 22:42 2816 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a demarat în octombrie anul trecut lucrările de extindere şi acoperire a Delfinariului din Constanţa, lucrări care se află la această dată în desfășurare. Potrivit proiectului, lucrările sunt programate să se finalizeze în martie 2015.

Constanța City a postat pe contul de facebook machete cu viitoarea clădire, dar și imagini cu stadiul lucrărilor. Cele din urmă imagini au fost postate duminică, 1 iunie. Acestea pot fi accesate mai sus în secțiunea Imagini.

Precizăm că proiectul este de aproximativ 9,8 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Potrivit caietului de sarcini, gradena Delfinariului va fi dotată cu 783 de locuri noi, capacitatea totală ajungând astfel la 1.348 de locuri.

De asemenea, spaţiul va fi acoperit cu 1.720 de mp de panouri, acoperişul având şi porţiuni din învelitoare vitrată, care permite o iluminare naturală.

Prin proiect se are în vedere și extinderea spaţiilor de expunere de sub gradene, amenajarea grupurilor sanitare şi a unui spaţiu de acces pentru public, toate având o suprafaţă de peste 734 de metri pătrați.

Delfinariul va avea pe latura de nord-est, sub noile gradene, un spaţiu de expunere de 218 mp cu evacuare spre exterior, iar pe latura de de sud-est va exista un alt spaţiu de expunere de 80 de mp unde, pe lângă activitatea ştiinţifică (expoziţii), se vor amenaja spaţii unde se vor comercializa alimente şi băuturi răcoritoare, pliante, cărţi, jucării tematice sau suveniruri, mai scrie Constanța City pe contul de facebook.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x 03 Jun, 2014 12:37 Toata lumea stia de acum un an, voi v-ati trezit acum.