Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost modificată deducerea TVA la bonurile de achizitii combustibili

ro

25 Mar, 2013 08:14 3699 Marime text

Prin adoptarea HG nr. 84/2013pentru modificarea normelor de aplicare a Codului fiscal, publicata in Monitorul oficial din 14.03. 2013, a fost prevazuta posibilitatea deducerii TVA in baza bonurilor fiscale emise de casele de marcat fiscale, astfel:
Pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.
In acelasi timp s-a abrogat prin reformulare si procedura de deducere a TVA la achizitiile de combustibili. Procedura a prevazut deducerea TVA in baza bonului fiscal, stampilat de furnizorul de combustibil, pe care s-a precizat numarul de inmatriculare a autovehiculului. Pentru deducerea TVA, aferenta bonurilor de achizitii combustibili, din punctul de vedere al procedurii, aceasta nu mai este aplicabila incepand cu 14.03.2013.

Mai multe detalii pe contabilul.manager.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii