Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a premierului Viorica Dăncilă. A fost înființat comitetul interministerial pentru implementarea Parteneriatuli Strategic cu SUA

ro

13 Mar, 2018 14:26 1236 Marime text
Prin decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost înființat Comitetul interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România-SUA, sub coordonarea viceprim-ministrului Ana Birchall, informează Guvernul României. 
 
Comitetul interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România-SUA este înființat în conformitate cu decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă.
 
Comitetului interministerial își va desfășura activitatea sub coordonarea viceprim-ministrului Ana Birchall, iar componența acestuia este următoarea: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Educației Naționale. La lucrările Comitetului pot fi invitați să participe și reprezentanți la nivel ai altor instituții cu atribuții în domeniul Parteneriatului Strategic România-SUA.
 
Comitetul se întrunește trimestrial sau ori de câte ori situația o impune, cu obiectivul monitorizării stadiului implementării proiectelor bilaterale România-SUA.
 
Potrivit Programului de Guvernare 2018-2020, “Dezvoltarea, aprofundarea și extinderea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI cu SUA, pe baza Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii” (Washington, la 13 septembrie 2011) va rămâne un domeniu prioritar de acțiune.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii