Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Dragobete, iubirea este sărbătorită româneşte la Cumpăna

ro

23 Feb, 2016 13:10 2542 Marime text
 
Cu prilejul sărbătorii iubirii la români, Primăria şi Consiliul local Cumpăna organizează mâine (24 februarie), spectacolul „De Dragobete - Iubeşte Româneşte!”.
 
Prilej de bucurie şi bunăstare, Dragobetele reprezintă una dintre cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Pe 24 februarie se iubeşte în stilul dulce românesc, în cel mai curat şi mai intens mod. Este zi de primăvară, iar natura revine la viaţă, păsările presară bucurie, florile anotimpului ne încântă simţurile, voia bună e la ea acasă, pe plaiurile mioritice. Sărbătorim miercuri, la Cumpăna, ziua lui Dragobete, numit şi Năvalnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeş şi puternic, ce ne aduce iubirea în casă şi în suflet.
 
Primarul comunei, ec. Mariana Gâju, a declarat: ”Începem sărbătoarea noastră aşa cum se cuvine, cu dans, muzică şi bucurie în suflet. De Dragobete, pe 24 februarie, începând cu ora 16:30, se va derula în sala mare a Casei de cultură Cumpăna un spectacol de muzică populară, obiceiuri şi tradiţii purtând semnătura actorului Dan Cojocaru. Evenimentul, prezentat de Andrei Mihai Câmpanu, va cuprinde momente speciale în care vor evolua Ansamblurile „Româncuţa” şi „Muguraşii Cumpenei”, Şcoala de dans Laura Bogorodea, Şcoala de balet „Nicolae Spirescu”, alături de soliştii Cătălin Câmpanu şi Ştefania Luzinschi”.
 
De Dragobete, la Cumpăna, cuplurile tinere şi vârstnice se întâlnesc pentru ca iubirea lor să ţină tot anul, precum a păsărilor ce se “logodesc” în această zi, pentru a omagia perpetuarea vieţii pe pământ, pentru păstrarea vie a dragostei unul faţă de celălalt şi a dragostei faţă de semeni.
 
Convinşi fiind că, indiferent de vârstă, sufletul rămâne veşnic tânăr şi îndrăgostit, Primăria Cumpăna mulțumește tuturor celor ce sunt alături de locuitorii comunei pentru a sărbători împreună dragostea, cel mai sublim sentiment al omului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii