Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Conturi a găsit nereguli în cheltuirea banilor pentru calea ferată București-Constanța

ro

07 Jan, 2012 13:10 1298 Marime text

În urma unui control la compania care are în administrare infrastructura feroviară, Curtea de Conturi a descoperit că peste 10 milioane de euro din împrumutul acordat de banca Japoniei României pentru reabilitarea căii ferate dintre București și Constanța au fost cheltuite pe lucrări care nu erau prinse în memorandum.

Infrastructura feroviară din România a bătut pasul pe loc în ultimele două decenii. Numărul de călători a scăzut de şase ori în această perioadă, iar prognozele sunt mai degrabă pesimiste.

"Cu ocazia verificării s-a constatat existența unei fapte pentru care există indicii că a fost săvârșită cu încălcarea legii penale, respectiv schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor provenite din finanțările rambursabile, prin utilizarea nelegală din împrumut a sumei totale de 10.655 mii euro", se arată în raportul Curții de Conturi.

Banii făceau parte dintr-un împrumut acordat de banca Japoniei României pentru reabilitarea căii ferate București-Constanța. Acordul de împrumut dintre Banca Japoneză pentru Cooperare Internațională și România a fosst ratificat prin Legea 528/2001.

Cum a utilizat CFR SA banii? A cumpărat 18 mașini pentru întreținerea căii ferate, lucru care "nu făcea obiectul acordului de împrumut", după cum se arată în raportul pe 2010 al Curții de Conturi

 http://www.evz.ro/detalii/stiri/penala-cale-ferata-curtea-de-conturi-a-gasit-probleme-pe-bucuresti-constanta-960514.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii