Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crescătorii de animale ies în stradă peste două zile

ro

13 Dec, 2015 09:15 1546 Marime text
Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România  sprijină inițiativa crescătorilor de ovine și caprine de organizare a mitingului din 15 decembrie și își anunță oficial  participarea alături de colegii crescători de rumegătoare.
Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România  solicită abrogarea Legii nr. 149 din 2015 și susține crescătorii de animale  ”în dorința lor de dreptate, fără compromisuri”.
În opinia celor din Asociație, intrarea in vigoare a Legii nr. 149 din 2015 care modifică  Legea Vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407 din anul 2006 prejudiciază în mod abuziv crescătorii de rumegătoare din România, dreptul la asociere al vânătorilor și îngrădește dreptul la proprietate.
”În epoca  dialogului social instituționalizat, asociațiile crescătorilor de animale nu au fost consultate cu ocazia modificării unei legi dintr-un domeniu atât de sensibil! Într-o perioadă acută a existenței noastre, marcată de boli și restricții comerciale, de prețuri la carne mult sub cele ale altor state membre, de ajutoare naționale și comunitare intârziate, controale intărite și abuzive, falimentarea multor crescători, ajungerea în imposibilitatea de plată a datoriilor către bănci și imposibilitatea susținerii propriilor familii,  suntem puși în fața unei legi cu care nu suntem de acord și pe care nu o vom accepta”, se plâng cei de la Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii