Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:49 01 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare între polițiștii români și partenerii din statele Schengen. Care au fost rezultatele

ro

25 Nov, 2018 12:48 585 Marime text
În perioada 16 – 23 noiembrie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 384 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 52 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 89 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente și au fost găsite 44 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 295 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 22 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 32 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 15 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și 9 documente semnalate de România.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii