Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale la firme specializate în comerțul cu pește și produse din pește. Ce sancţiuni s-au aplicat

ro

18 Oct, 2018 13:47 1655 Marime text
Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale din București și Ilfov, la data de 17 octombrie, având ca principal obiect de activitate comerțul cu pește și preparate din pește despre care există date și informații că provin din activități de braconaj piscicol realizat în spațiul intracomunitar, în special Italia.
 
Controalele au avut ca obiect documentarea și investigarea activității persoanelor implicate în comerțul ilicit cu pește, pentru asigurarea calității și siguranței produselor alimentare, precum și a legalității activităților comerciale desfășurate.
 
La acțiune au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică București și Ilfov, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția Generală Antifraudă Fiscală.
 
În urma activităților, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.300 de lei, pentru condiții improprii de deținere a peștelui, a fost luată măsura suspendării activității unui punct de lucrul până la remedierea deficiențelor și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.000 de lei, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește regimul emiterii de bonuri fiscale, fiind dispusă măsura confiscării plusurilor de casă, în valoare de 5.290 de lei.
 
De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, pentru depozitare în spațiu neautorizat și a fost luată măsura confiscării a 202 kg. de icre și pește, fiind ridicate probe în vederea determinării cunținutului de metale grele.
 
Totodată, de la punctul de lucru al unei societăți, polițiștii au ridicat unelte și plase de tip monofilament, deținute fără autorizațiile legale, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii