Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:32 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale de amploare la Tulcea pentru siguranţa în caz de incendii

ro

22 Jan, 2017 13:43 1243 Marime text

Pentru asigurarea continuității acțiunilor preventive, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în cursul acestei nopți, pompierii tulceni alături de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea, au constituit echipe  mixte si au derulat controale și verificări la operatorii economici care dețin imobile în care se desfășoară activități cu public numeros.
 Astfel, în cursul nopții trecute (începand cu ora 23.00),  s-au executat două controale la operatori economici care au ca obiect de activitate alimentația publică, în urma cărora au fost date două avertismente, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.
 Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire a ISU Tulcea au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.
 Totodată, in cursul zilei de ieri, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 5 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu. 
De asemenea,  în perioada următoare activitățile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranța celor care frecventează astfel de locații să fie asigurată, iar obligațiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.
Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecție a celor care frecventează astfel de locații, reamintim următoarele obligații pe care administratorii trebuie să le respecte:
         - respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
         - solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu; 
         - preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.
 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Delta” al judeţului Tulcea desfăşoară, permanent, activităţi orientate spre siguranţa cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

 PURTĂTOR DE CUVÂNT AL INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
„DELTA” AL JUDEŢULUI TULCEA Plt. adj. TULCEANU ANGELA

Ti-a placut articolul?

Comentarii