Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul de salubrizare în Alba Iulia, câştigat definitiv de o firmă din Constanţa

ro

24 Aug, 2013 18:06 1970 Marime text
Curtea de Apel a decis soarta contractului de peste 5 milioane de euro privind salubrizarea oraşului Alba Iulia. Firma Polaris M Holding Constanţa a câştigat definitiv licitaţia privind salubrizarea oraşului. Contractul depăşeşte 5 milioane de euro.Instanţa de judecată a respins vineri, 23 august, contestaţiile depuse de Salprest Alba Iulia SRL şi Bratner Servicii Ecologice Cluj SRL.

Procedura de atribuire a contractului a fost câştigată de la început de firma Polaris M Holding Constanţa, dar a fost contestată în instant de alţi doi ofertanţi: Salprest Alba Iulia SRL şi Brantner Servicii Ecologice Cluj SRL Valoarea estimată a contractului ce se va încheia pe 3 ani este de 23.519.445 de lei (aproximativ 5,3 milioane de euro). Ofertanţii în cadrul licitaţiei au fost Polaris M Holding Constanţa, Rosal Grup SA Bucureşti, Drusal SRL Baia Mare, Brantner Servicii Ecologice Cluj şi Salprest Ocna Mureş SRL.

În luna ianuarie 2013, comisia de licitaţie a hotărât atribuirea serviciului în baza punctajului către SC Polaris M Holding S.R.L dar procedura de atribuire a fost prelungită de trei contestaţii depuse de Salprest Ocna Mureş SRL, toate respinse de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Prin urmare ultima şansă pentru firma omului de afaceri Patru Constantinescu de a continua să facă curăţenie în Alba Iulia a fost intanţa de judecată. Petru Constantinescu a deţinut prin Salprest SRL Alba Iulia contractul de salubrizare a oraşului în ultimii 10 ani. La începutul lunii noiembrie 2012, firma a rămas fără licenţă de operare, astfel încât administraţia locală a fost nevoită să recurgă la o procedură rapidă de atribuire, care a fost câştigată de o altă firmă din grup, Salprest Ocna Mureş SRL, devenită, între timp, Salprest Alba Iulia SRL. Contractul are valabilitate maximă de 1 an de zile, respectiv până la finalizarea licitaţiei. Noua procedură a fost finalizată în 8 ianuarie 2013, iar câştigătoare a fost desemnată firma Polaris M Holding SRL Constanţa, ce aparţine familiei unui fost prefect PSD de Constanţa, Gheorghe Martin. Societatea din Constanţa se ocupă şi de salubrizarea oraşelor Arad, Constanţa, Mangalia, Târgu Jiu.

Citeste mai mult: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii