Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:55 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă să apară cazuri de copilași îmbolnăviți cu E.Coli!

ro

14 May, 2016 20:28 4064 Marime text
Tulpina periculoasă de E.coli a ucis anul acesta trei bebeluşi din Argeș și Bacău. Aceeași tulpină continuă însă să bage în spital copii din aceleaşi judeţe. După ce aseară o fetiţă din Argeş a fost adusă de urgenţă în Capitală, astăzi alţi doi bebeluşi din Argeş şi Bacău au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic, provocat de bacteria E.coli.
 
Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătăţii, unul dintre ei, în vârstă de un an şi opt luni, a ajuns pe mana medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti, unde este supus procedurilor de dializă peritoneală. Celălalt are un an şi două luni, se află internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter. Direcţiile de Sănătate Publică din Argeş şi Bacău au declanşat anchete epidemiologice.
 
În acest an, un total de 16 copii, majoritatea din Argeş, au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de sindrom hemolitic uremic. În toate cazurile, micuţii au prezentat aceleaşi simptome: diaree şi stări de vomă. Analizele au arătat, însă, că micuţii au sindromul hemolitic-uremic, o afecţiune gravă provocată de un tip de bacterie E.coli, care atacă sistemul nervos şi scade numărul trombocitelor. Trei copii și-au pierdut viața.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii