Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni, atenţie ce flori oferiţi de Ziua Femeii! Vezi ce transmite fiecare floare

ro

06 Mar, 2016 22:23 4376 Marime text
A mai rămas doar o zi  până la sărbătoarea pe care o aşteaptă toate doamnele şi domnişoarele cu sufletul la gură: Ziua Internaţională a Femeii. Cu siguranţă, fiecare bărbat îşi va arăta preţuirea faţă de reprezentanta sau reprezentantele sexului frumos din viaţa sa într-un mod inedit, din care nu vor putea lipsi florile. Dar ce transmit ele puteţi citi în materialul următor.
 
În limbajul florilor, trandafirul roșu exprimă o iubire intensă și, se speră, eternă. Însă, fie că sunt albi, galbeni, roz sau roșii, numărul lor transmite și el un mesaj. Prin urmare, numărul florilor oferite variază în funcție de împrejurări. De obicei se oferă flori într-un număr impar, însă există și cazuri când numărul lor poate fi par, dacă se dorește transmiterea unui anumit mesaj fiindcă nu numai tipul și culoarea semnifică ceva, ci și numărul de fire, potrivit agerpres.ro
 
De exemplu, un fir de trandafir este sinonim cu dragoste intensă la prima vedere, iar două se oferă pentru a cere iertare. În jur de zece trandafiri înseamnă mulțumiri aduse persoanei iubite sau însoțesc o cerere în căsătorie. Cine este galant poate oferi în dar și două duzini de trandafiri, iar trei duzini reflectă o iubire mare și alcătuiesc un buchet de logodnă. Toate măsoară însă dragostea!


Numărul de trandafiri poate evoca și un element important al relației, cum ar fi lunile sau anii petrecuți împreună, aniversarea unei întâlniri, căsătoria sau cifra purtătoare de noroc a cuplului, conform agerpres.ro


Rozul evocă tandrețe și blândețe, albul reprezintă dragostea pură, portocaliul este carnal, iar galbenul trimite mai degrabă la împăcare. Amestecul de culori permite exprimarea unui amestec de sentimente: trandafiri roșii și roz pentru o iubire ca în prima zi, albi și portocalii pentru o relație durabilă, iar roșii și galbeni pentru o împăcare dorită. Buchetul poate fi personalizat cu o carte de vizită, se pot adăuga o bijuterie, o cutie cu bomboane, o mică sticlă de șampanie sau o sticluță cu parfum, în funcție de imaginație și...inimă.
 

Sursă foto: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii