Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Cetățean albanez prins în timp ce încerca să intre ilegal în România. Ce măsuri au luat polițiștii de frontieră

ro

27 Aug, 2018 12:00 1404 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov – judeţul Constanţa au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean albanez care a încercat să intre ilegal în România, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Italia.

Persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.
 
Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov – Garda de Coastă au observat, în vegetaţia din zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, o persoană de sex masculin.

La vederea poliţiştilor de frontieră, bărbatul a ieşi din vegetaţie şi a luat-o la fugă spre pădurea adiacentă zonei de îmbarcare, în direcţia localităţii Ostrov.

În scurt timp, polițiștii de frontieră constănţeni, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Călărași, au reținut bărbatul şi l-au dus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cel în cauză este un cetățean albanez, în vârstă de 27 de ani. Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera în România deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea documentele necesare care să îi permită acest lucru.
În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţeanul albanez fiind predat autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii