Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic

ro

31 Jul, 2019 16:58 1240 Marime text
Consecventă principiilor și valorilor unei justiții care trebuie să funcționeze efectiv în folosul societății, și nu este doar declarată ca atare, Secția pentru judecători condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători dezaprobă mistificarea prin inducerea, în mod repetat, în discursul politic, a temei „modificării legilor justiției” în lanțul cauzal al efectelor tragicului eveniment.

În contextul în care codurile penale sunt nemodificate și conțin toate dispozițiile necesare luării măsurilor pentru a proteja viața și integritatea persoanei, această temă este vehiculată cu un dublu scop, unul evident politic, iar altul pentru dezvinovățirea celor responsabili.

Independența justiției este o valoare fundamentală, aflată în strânsă corelație cu responsabilitatea instituțională, dar mai ales individuală.

„Este momentul să afirmăm deschis că dorim aflarea cât mai grabnică a adevărului și identificarea răspunderilor atât la nivelul funcțiilor de execuție ale magistraților, cât și al celor de conducere din vârful instituțiilor cu competențe în domeniul justiției”, mai precizează sursa citată.

Consiliul Superior al Magistraturii mai precizează că „asumarea disfuncțiilor grave, relevate odată cu drama de la Caracal, este indispensabilă restartării sistemului judiciar de care societatea românească are atâta nevoie”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii