Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii PDL nu participă la şedinţa Consiliului Local Constanţa de astăzi „Au greşit proiectul în disperarea de a pune mâna pe Port“

ro

17 Apr, 2014 10:08 1775 Marime text
Consilierii locali ai PDL anunţă că refuză să participe la şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de astăzi. Sorina Tuşa, Iustin Fabian Roman şi Stelian Gima nu sunt de acord să ia parte „la ceea ce consideră a fi o injusteţe, o manipulare a constănţenilor, un act de trădare faţă de oraş şi locuitorii săi“.
Pe ordinea de zi a şedinţei de îndată de astăzi se află două proiecte: 1. proiect de hotărâre privind solicitarea de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” -S.A. Constanţa, reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul local al municipiului Constanţa; 2. proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat reprezentantului Consiliului local în adunarea generală a acţionarilor a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” - S.A. Constanţa. Dacă primul proiect îl are ca iniţiator pe primarul Radu Ştefan Mazăre, cel de-al doilea ar fi iniţiat, potrivit convocatorului, de „consilieri locali”.
„Noi nu am participat la iniţierea acestui proiect de hotărâre, nu suntem de acord cu el, aşa cum nu suntem de acord nici cu reconvocarea Consiliului Local pentru preluarea unui pachet de minim 13% din acţiunile Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime şi de aceea refuzăm să participăm la şedinţa de Consiliu Local. Atunci când va veni vremea, dorim să se ştie cine au fost cei care au urmărit să îndeplinească interesele grupării apropiate primarului Radu Mazăre. Ar fi trebui să specifice dacă grupul consilierilor PSD a iniţiat acest proiect sau să-i nominalizeze pe cei care au făcut-o”, a declarat Iustin Fabian Roman, consilier local PDL.
De asemenea, acesta a mai precizat că decizia de a nu participa la şedinţa de Consiliu Local de astăzi are la bază şi refuzul administraţiei publice locale de a organiza, înainte ca aleşii locali să voteze, o dezbatere publică în care constănţenii să spună dacă sunt sau nu de acord cu preluarea pachetului suplimentar de acţiuni şi cu trecerea administrării Portului la Primărie. „Este o mascaradă marca Radu Mazăre. Au greşit proiectul o dată, acum ne cheamă din nou să votăm ambiţiile nebuneşti ale primarului. Subliniem: au greşit proiectul o dată în disperarea de a pune mâna pe Port, de a le da acoliţilor lui Mazăre să înfulece mai repede din acest obiectiv de interes naţional, nu doar local. Considerăm că trebuie ascultată şi părerea constănţenilor înainte de a vota Consiliul Local, nu după. Locuitorii Constanţei trebuie să ştie adevărul, trebuie să ştie că preluarea Portului nu le va aduce niciun beneficiu, că gigacaloria nu va fi mai ieftină, ci doar că firmele prietenilor lui Mazăre vor mai avea o sursă de bani publici“, se menţionează într-un comunicat de presă.
Reprezentanţii PDL Constanţa îi atrag atenţia primarului Radu Mazăre, care a declarat că trimisul CLM în AGA CN Administraţia Porturilor Maritime va analiza tarifele mici plătite de companiile din Port, să nu uite anumite societăţi comerciale. „Considerăm că locuitorii Constanţei merită să afle cât plăteşte societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma controlată de Valentin Gheorghe Ionescu, prietenul lui Radu Mazăre, pentru concesionarea Portului Turistic Tomis şi dacă de la data semnării contractului, până acum, a fost majorată, recalculată sau reanalizată chiria pe care o plăteşte Portului“, se mai precizează în comunicatul de presă dat publicităţii de cei trei consilieri PDL.

Ti-a placut articolul?

Comentarii