Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congresul PSD BNS, CNSLR-Frăţia şi Meridian susţin revenirea la guvernare a social-democraţilor

ro

16 Oct, 2010 16:42 1303 Marime text
Reprezentanţii CNSLR - Frăţia, Confederaţiei Naţionale Sindicale Meridian şi Blocului Naţional Sindical (BNS) şi-au afirmat, sâmbătă, de la tribuna Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, susţinerea pentru ca acest partid să revină la guvernare.

Preşedintele CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, a anunţat că, în câteva zile, mii de sindicalişti vor ieşi în stradă, iar milioane vor întrerupe activitatea, pentru ca Guvernul Boc să demisioneze.

La rândul său, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Meridian, Ion Popescu, a susţinut că situaţia din România se degradează continuu, iar 'sindicatele nu mai pot accepta măsuri de tăiere a unor drepturi', atrăgând atenţia PSD ca programul economic prezentat la Congres trebuie să conţină măsuri concrete şi nu măsuri de încurajare a 'nemuncii'.

El i-a mulţumit fostului preşedinte Ion Iliescu pentru modul în care acesta a condus 11 ani România, pentru că a încurajat dialogul constructiv şi pentru că 'nu a pus patimă în politică'.

Discursul său a atras replica preşedintelui PSD, Victor Ponta, care a venit lângă el la tribună. 'Am vrut să stau lângă dumneavoastră ca să nu mă confundaţi cu Boc. Toate măsurile noastre au acoperire şi surse de finanţare', a spus Ponta.

Mult mai vehement a fost preşedintele BNS, Dumitru Costin, care a declarat că sindicaliştii trebuie să iasă în stradă pentru răsturnarea de la putere a Guvernului Boc.

'La cele 100 de puncte ale programului prezentat de PSD ar mai trebui să adăugaţi unul. Modificaţi legislaţia şi daţi românilor dreptul la grevă, care acum este îngrădit, este afectat. Pentru că acum există o serie de restricţii. Avem nevoie de o altă conducere, de un alt leadership, iar soluţia se găseşte aici în sală', a precizat Dumitru Costin.

După discursurile liderilor de sindicat, Victor Ponta a propus participanţilor la congres să aplaude doi oameni: pugilistul Lucian Bute şi învăţătoarea Cristina Anghel, aflată în greva foamei.

'Lucian Bute merită aplauzele noastre, deşi nu a avut loc la TVR, pentru că acolo se afla domnul Boc. Avem nevoie de oameni bătăioşi în continuare. O altă persoană pe care trebuie să o aplaudăm este Cristina Anghel, doamna profesoară aflată în greva foamei de 55 zile. Îi transmitem solidaritatea a 5.000 de oameni aflaţi în sală', a spus Ponta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii