Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat în primă instanţă pentru fraudarea unui referendum Liviu Dragnea îşi face bilanţul la Ministerul Dezvoltării

ro

21 May, 2015 15:18 1679 Marime text
 
În aceste momente, fostul ministrru al Dezvoltării, Liviu Dragnea susţine o conferinţă de presă care marchează finalul mandatului şi predarea ştafetei către Sevil Shhaideh. 
 
Liviu Dragnea a demisionat după ce a fost condamnat, în primă instanţă, pentru tentativa de fraudare a Referendumului de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a demisionat de la șefia Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în urma condamnării, dar achizițiile publice din minister arată pentru ce investiții a alocat Dragnea sume importante. Astfel, potrivit site-ului instituției, Dragnea acordă 100.000 de RON, adică un miliard de lei vechi pentru un album foto de promovare a proiectelor REGIO. În caietul de sarcini se precizează, pretențios, că fotograful trebuie ”să capteze emoţia în realizarea fotografiilor, prin includerea factorului uman”, iar fotografiile nu trebuie să conțină ”cabluri sau coșuri de gunoi”, conform realitatea.net.
 
Anunțul este disponibil la secțiunea ”Achiziții Publice”, având ca obiect ”Achiziţionare servicii pentru realizarea de fotografii profesionale pentru promovarea proiectelor REGIO”. A fost publicat pe 13 mai, iar potrivit invitației de participare suma totală alocată este de  80.645,16 lei fără TVA, respectiv 100.000 lei cu TVA . În document se precizează că serviciile presupun realizarea de fotografii artistice ce vor fi tipărite într-un album.
 
”Acest contract de servicii presupune, în principal, realizarea de fotografii artistice și, ulterior, editarea și tipărirea acestora într-un album”, se precizează în document. Pentru a răspunde standardelor de calitate conform cerințelor caietului de sarcini, se cere ca fotograful și graficianul să aibă studii în domeniu, dar și experiență generală și  portofoliu de fotografii. Criteriul de atribuire este suma cea mai mică,  iar anunțul este valabil 30 de zile.
 
Ce spun reprezentanții MDRAP
 
Pentru a avea un punct de vedere al celor responsabili de achiziție, realitatea.net a solicitat acestora să precizeze dacă suma de 100 000 RON este una adecvată serviciilor de fotografie ce vor fi contractate prin achiziția publică: ”Eu nu pot să vă spun dacă este adecvată sau nu, s-a făcut o documentație necesară, o evaluare și au rezultat sumele care sunt în caietul de sarcini”, a precizat Vlad Moacă, pentru realitatea.net.
 
Care este justificarea din caietul de sarcini
 
În caietul de sarcini se precizează că achiziția mai prevede de fapt, realizarea de fotografii artistice, album digital și calendare de birou: ”Achiziţia serviciilor pentru realizarea de fotografii profesionale artistice, a unui album digital şi calendare de birou tip „365 de zile Regio”cu aceste fotografii  pentru  promovarea rezultatelor programului Regio. De asemenea, editarea, tipărirea și laminarea a 80 de fotografii pentru realizarea de expoziții la evenimente, etc”.
 
În plus se mai arată că s-a decis să se realizeze materiale de promovare a proiectelor Regio de succes, iar fotografiile digitale vor fi publicate şi pe alte portaluri web care sprijină promovarea fondurilor europene:
 
”La finalul perioadei de programare 2007 - 2013, Autoritatea de Management pentru POR, prin activitățile aprobate în Planul de comunicare pentru POR, şi-a propus să realizeze materiale de promovare a proiectelor Regio de succes. Astfel, se vor realiza fotografii profesionale, cele mai de impact fiind incluse într-un album electronic, care va fi promovat în rândul publicului ţintă al programului, precum şi un calendar perpetuu „365 de zile Regio”de birou, care va fi oferit participanţilor la Conferinţa Naţională pentru închiderea POR 2007 – 2013, în 2015. Fotografiile digitale vor fi publicate şi pe alte portaluri web care sprijină promovarea fondurilor europene şi vor fi utilizate pentru ilustrarea materialelor din publicaţiile ce vor fi produse ulterior de AM POR”, se precizează în caietul de sarcini.
 
Sursa: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii