Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:46 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandamentul Flotei conduce Exercițiul „Shield Protector 19.11” care se desfășoară pe Marea Neagră

ro

05 Jun, 2019 14:23 573 Marime text
Comandamentul Flotei conduce, în perioada 4-7 iunie, Exercițiul „Shield Protector 19.11”, care se desfășoară în apele teritoriale și în apele internaționale din bazinul vestic al Mării Negre. Pe mare, nava purtătoare de rachete „Pescărușul” și fregata „Regina Maria” execută trageri cu sistemele de artilerie de la bord, două elicoptere Puma Naval asigură secvențele de luptă aeriană și pun în aplicare procedurile de căutare și de localizare a unui submarin inamic prin lansarea geamandurilor radiohidroacustice (GRHA), iar de la țărm dispozitivele mobile de lansare din compunerea Divizionului 508 Rachete de Coastă asigură atacul cu rachete sol-navă, informerază Forțele Navale Române într-un comunicat de presă. 

Pe scurt, acesta este scenariul fictiv al Exercițiului „Shield Protector 19.11”, la care mai participă și structuri din subordinea Bazei Logistice Navale „Pontica”, Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare, Direcției Hidrografice Maritime și a Centrului 110 Comunicații și Informatică. Navele și ambarcațiunile, care se îndreaptă spre raionul interzis pentru navigație, în perioada 4-7 iunie, sunt avertizate prin intermediul mijloacelor de comunicație, în limbile Engleză și Rusă, pentru a evita zona în care se desfășoară misiunile de foc.

Pentru familiarizarea cu problematica de Marină, 100 de elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” au fost ambarcați marți, 4 iunie, la bordul fregatei „Regina Maria”, pentru a asista la activitățile executate, pe mare, de echipaj.

Ti-a placut articolul?

Comentarii