Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ColectivUnplugged Sute de tineri au cântat, în această seară, în Piaţa Universităţii

ro

20 Nov, 2015 22:00 1036 Marime text
Au trecut trei săptămâni de la tragedia în urma căreia şi-au pierdut viaţa 58 de persoane, iar alte aproximativ 150 au fost rănite.
 
Tragedia asta a mișcat inimile a milioane de români. În jur de 300 de persoane s-au adunat, în această seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru un concert dedicat victimelor incendiului din 30 octombrie, din clubul ”Colectiv”. Tinerii și-au luat chitarele în mâini și au cântat în centrul Capitalei piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, Metallica, Phoenix şi Cargo.
 
Concertul a fost anunţat pe reţeaua de socializare Facebook și a început în jurul orei 19.30. Peste tot au fost puse candele aprinse şi bannere cu mesaje protestatare, cum ar fi "Deşteaptă-te române, că am început să murim pe bune" şi "Ţara arde, ciolanul se împarte!".
 
Concertul vine la doar două săptămâni după protestele din capitală, când bucureştenii au ieşit în stradă pentru a cere, printre altele, schimbarea clasei politice, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv. Revolta din stradă a dus la demisia Guvernului Victor Ponta.
 
"Muzica ne-a scos în strada, muzica ne va ține în stradă. Fără scene și amplificare. Unplugged.
Ne adunăm spontan și cântăm in Piața Universității.
Multe chitare, voci bune, și liniște pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferința, pentru a ne plânge morții, a ne ruga pentru supraviețuitori și a celebra viața. E nevoie de oameni cu instrumente și voci", au scris tinerii pe contul de Facebook al comunităţii ColectivUnplugged.
 
"Dragilor - ‎ColectivUnplugged este un eveniment a-politic. Nu ne vede în stradă să protestăm împotriva unuia sau altuia. Ne vedem pentru o comemorare, cântăm în memoria celor care au plecat dintre noi în tragedia de la ‎Colectiv și cu gândul la familiile și prietenii, iubiții, iubitele lor - dar și cu speranță de vindecare pentru supraviețuitori. Muzica vindecă. Este dacă vreti - o rugăciune muzicală. Vă rugăm să nu ne stricați momentul!", mai scriu tinerii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii