Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM Constanţa s-a sesizat cu privire la urmele de poluare din Marea Neagră

ro

22 Jan, 2018 14:02 1714 Marime text
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța a trimis, imediat după apariția informațiilor, o echipă care să evalueze situația din zonă, după ce, pe o pagină de socializare, a apărut un filmuleţ în care se poate observa o pată roşie imensă în mare.

"S-a constatat că nu există nicio poluare a acvatoriului Portului Constanța, fenomenul fiind unul de dezvoltare a algelor marine.", potrivit comunicatului oficial.
 
Conform Administrației Naționale Apele Române, care a analizat din punct de vedere fizico-chimic și biologic apa din acvatoriul Portului Constanța, în zona danelor 19/20, 44/45, 53 și 63, unde s-a observat fenomenul „se constată dezvoltarea în masă a dinoflagelatului Noctiluca scintillans, care este un organism unicelular. Este una din speciile planctonului marin care plutește pe apă și care provoacă apariția așa-ziselor red-tide prin dezvoltarea lor în apele marine unde găsesc condiții optime (temperatură, nutrienți, grad de agitație a mării). În cantități mari acestea se formează ca o peliculă la suprafața apei având un aspect de supă gelatinoasă de culoare oranj-roșiatică“.
 
"Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța este preocupată de respectarea condițiilor de mediu și ține sub observație atentă calitatea apei din porturile maritime românești.", transmite CN APM Constanţa.
          
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii