Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:35 20 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cizme de damă în valoare de 264.000 lei, confiscate în Portul Constanţa

ro

07 Oct, 2016 13:05 1004 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, aproximativ 1.320 perechi cizme damă, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 264.000 lei.
 
Astfel, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Administratorii societăţii comerciale în cauză sunt doi cetăţeni chinezi, ambii în vârstă de 48 de ani, cu reşedinţa pe raza judeţului Ilfov. În urma controlului au fost descoperite 1.320 perechi cizme damă, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 264.000 lei dacă ar fi originale.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii