Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este noul purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa

ro

16 Jul, 2019 11:17 2580 Marime text
În cadrul unei conferinţe de presă organizată la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase, managerul spitalului, Stela Halichidis, a prezentat noul purtator de cuvant.

Ana-maria Iancu, medic primar de boli infecţioase, secţia de copii, este noul purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Boli Infecţioase Constanţa.

De asemenea, în cadrul conferinţei, reprezentantele unităţii sanitare au pus în discuţie patologia digestivă, fiind afecţiunea cea mai des întalnită în perioada aceasta printre pacienți. Din pricina prezenței turiştilor, enterocolita si toxinfectia alimentara sunt cele mai des intalnite.

Astfel, între 1 şi 15 iulie au fost semnalate 267 de cazuri de enterocolită cu salmonella. În mare parte, acestea au necesitat internare.

Adresabilitatea poate fi direct la camera de gardă, ori trimişi de la Spitalul Judetean Constanţa, ori prin trimitere de la medicul de familie.
Pana în 30% sunt turişti, dar mare parte vin fără documente la copii, de exemplu au fost cazuri în care s-au prezentat fără certificat de nastere. Acest lucru îngreunează tratarea deoarece spitalul nu are sistem de primire urgenţă, aşadar nu pot fi trataţi în lipsa dovezilor de asigurat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii