Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău – Publika.md Ponta, Oettinger şi Leancă au proclamat la Ungheni independenţa energetică a Republicii Moldova

ro

27 Aug, 2014 14:58 2005 Marime text
"În afară de faptul că marcăm Ziua Independenţei, ziua aceasta este foarte importanta pentru independenţa energetică a Republicii Moldova", a declarat prim-ministrul Iurie Leancă după ce a participat la ceremonia de lansare a gazoductului moldol-român.

La evenimentul de dare în exploatare a ţevii care leagă sistemele de distribuire a gazelor din România şi Republica Moldova, demnitarul moldovean a fost însoţit de omologul său de la Bucureşti, Victor Ponta, şi de comisarul european responsabil de energetică, Guenther Oettinger.

Oficialul s-a referit şi la proiectarea interconectării sistemelor de distribuţie a energiei electrice din Moldova şi România şi şi-a exprimat speranţa că acest obietiv va fi atins peste doi ani.

"Exact în urmă cu un an, am lansat proiectul gazoductului. Unii spuneau că nu va fi posibil, acum l-am făcut", a afirmat premierul român Victor Ponta. "Moldova şi România, pentru ca să fie cu adevărat independente, au nevoie de energie, iar pentru ceea ce am făcut trebuie să fim respectaţi. Acest gaz va fi mai ieftin şi mai sigur. Moldova nu va sta niciodată cu teama că nu va mai avea gaz", a declarat şeful Executivului de la Bucureşti.

Evenimentul a avut loc în satul Zagarancea de lângă Ungheni

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii