Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru îi cere lui Cazanciuc extrădarea lui Nicuşor Constantinescu

ro

07 Sep, 2014 13:26 2272 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei Constanţa a Partidului Democrat Liberal solicită lămuriri ministrului Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, referitoare la Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

În acest sens i-a adresat oficial ministrului o întrebare prin care încearcă să afle ce se întâmplă în cazul lui Nicuşor Constantinescu şi de ce şeful suspendat al judeţului nu a fost extrădat până la această dată, după ce pe numele lui a fost emis mandat de arestare şi după ce acesta a fost dat de autorităţi în urmărire internaţională.

"Ca părinte, îmi exprim regretul pentru starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu şi prin durerea pe care trebuie să o poarte în suflet copiii şi soţia acestuia. Însă, cel care greşeşte trebuie să plătească, iar plimbările pe la cârciumi şi supermarket-uri demonstrează că starea de sănătate a lui Constantinescu se ameliorează. Cu toate acestea, demersurile de extrădare sunt foarte greoaie. Mai mult, aţi declarat că procedurile de extrădare sunt confidențiale”, se arată în documentul trimis de senatorul Chiru ministrului Cazanciuc.

Senatorul constănţean   îi cere lui Cazanciuc să-l extrădeze pe Nicuşor şi să demonstreze că nu acţionează la ordine politice. „Prin acest demers, omul primului ministru Victor Ponta poate demonstra că activitatea în calitatea de ministru al Justiției trece peste dorințele PSD-ului.", scrie în document senatorul Chiru, care se arată îngrijorat şi de situaţia financiară în care se află Consiliul Judeţean Constanţa. 

"Solicitarea cu privire la soluţionarea cât mai rapidă a procedurilor de extrădare are la bază dorinţa de a se clarifica în cel mai scurt timp problemele juridice. Această preocupare nu ar exista dacă preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, având probleme de sănătate şi de natură penală, şi-ar fi dat demisia din funcţia pe care o deţine şi nu ar fi pus în pericol judeţul Constanţa ”, este de părere senatorul constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii