Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centenarul Românesc la Londra

ro

13 Sep, 2018 11:23 1185 Marime text
Cei o sută de ani de la Marea Unire au fost sărbătoriţi la Festivalului Tamisei. În cadrul unui maraton pe apă, care a atras peste 300 de ambarcaţiuni din toată lumea, a participat, în premieră, şi o flotilă românească.

Bărcile au reprezentat regiunile istorice ale României care s-au unit la 1918. Susţinător, de pe margine, a fost campionul nostru la vâslit, Ivan Patzaichin. După cursă a avut loc o petrecere 100% românească, informeză Observator.

Peste 300 de ambarcaţiuni au pornit în cursa tradiţională de pe râul Tamisa. Printre catarge, s-a ridicat şi drapelul românesc. Chiar dacă vremea nu a fost prietenoasă, adrenalina i-a făcut pe sportivi să uite de frig şi de vânt.

Lotcile în care s-au aflat sportivii români sunt, de fapt, tradiţionalele bărci pescăreşti. Campionul nostru olimpic la vâslit, Ivan Patzaichin, şi-a încurajat colegii de pe mal.

Este pentru prima dată în cei 30 de ani de istorie a evenimentului când participă şi români.

La finish, bărcile româneşti au fost întâmpinate cu aplauze.

Centenarul nu putea fi sărbătorit însă fără tradiţionalele bucate şi fără muzică de petrecere. Aşa că, după marea cursă, parcul Bernie Spain de pe malul Tamisei s-a transformat într-o mică Românie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii