Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:49 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai bogați oameni ai lumii au fost sărăciți în anul 2015

ro

02 Jan, 2016 12:35 914 Marime text
Anul 2015 nu a fost un an prea bun pentru bogaţii planetei. Acestia au pierdut 19 miliarde de dolari faţă de 2014 iar averile lor insumeaza acum doar 3.900 de miliarde de dolari. Cel mai avut om din lume este Bill Gates, urmat de spaniolul Armancio Ortega si Warren Buffet, transmite B1TV.

Mexicanul Carlos Slim, fostul lider al topului Forbes, este mai sărac cu 20 de miliarde de dolari.

Anul 2015 a fost un an prost și pentru investitorul american Warren Buffett, care a pierdut peste 11 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Bill Gates, cofondator Microsoft, a scăzut cu 3 miliarde de dolari.

La polul opus, boss-ul de la Amazon.com, Jeff Bezos, şi-a dublat averea, ajungând la aproape 60 de miliarde de dolari, iar spaniolul Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex, din care face parte şi Zara, este mai bogat cu peste 12 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume pentru cel de-al treilea an consecutiv, cu o avere evaluată la 84 de miliarde de dolari.

Pe locul secund se află Armancio Ortega, cel care are o avere estimată la peste 74 de miliarde de dolari.

Locul al treilea îi revine lui Warren Buffett, cu o avere de 63 de miliarde de dolari, una în scădere în 2015.

Jeff Bezos, fondator şi CEO la Amazon.com, este mai bogat cu 31 de miliarde de dolari la finalul acestui an faţă de 2014, cea mai mare creştere din topul miliardarilor, având o avere evaluată la aproximativ 60 miliarde de dolari. Valoarea acţiunii Amazon a crescut de peste două ori în acest an, la aproape 700 de dolari, investitorii arătându-se entuziasmaţi de profitul realizat de retailer.

Cel mai tânăr miliardar din top 10 este Mark Zuckerberg, 31 de ani, fondator şi CEO al Facebook, cu o avere de 46,9 miliarde de dolari, în creştere cu peste 12 miliarde de dolari în ultimele 12 luni.

Cei mai bogaţi 400 de oameni din lume au pierdut în acest an 19 miliarde de dolari şi controlează, cumulat, averi de 3.900 de miliarde de dolari. Pierderile vin de pe urma prăbuşirii preţurilor petrolului, ale metalelor industriale şi principalelor materii prime, care au lovit industria petrolieră şi pe cea minieră, dar şi ca urmare a semnelor de încetinire a creşterii economice a Chinei şi crizei bursiere de la Shanghai din vară. Câştiguri au înregistrat, predominant, investitorii care au băgat bani în IT şi în transporturi - sector care are cel mai mult de căştigat de pe urma ieftinirii carburanţilor. 

Sursa: b1.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii